Quest of the Eternal Faith

Garrow

Második állomásunk Garrow (térkép), a város, ahol az érsek által ajánlott kereskedővel kívántunk találkozni. Útközben goblinok ütöttek rajtunk, akiket kihallgattunk, majd elengedtünk. A “Szemes” bagázshoz tartoztak. A félszerezet magához vett tőlük egy mágikus erővel felruházott nyakéket. Mint kiderült a csoport gyógyítóital készletéből is lopott, mely erősítette fajtája és személye ellen irányuló bizalmatlanságot.

A városba érkezve szétszéledt a csoport. A lovag a kincset érő szekér őrzésére adta fejét, a pap felkereste istenének templomát, a tolvaj városnézést iktatott be napirendjébe, a maradék kettő pedig kereskedelmi tárgyalást kezdeményezett a polgármester úrral. A félszerezet felderítette a várost. Beszélt a jövendőmondóval, majd megpróbálta kirabolni. Beszélt a puskapor gyártó gnómokkal és törpökkel, majd kirabolta őket, de lebukott. Vett egy kakast. Annyi haszna azért volt, hogy megtudta a várost két tolvaj csoport osztotta fel egymás között. De ezt nem osztotta meg velünk. A lovag bőszen őrizte ezalatt egy sötét szobában az értékeinket. Túl feltűnő egy teljes vértes sárkányfatty lovag.

A polgármesterrel folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak, de legalább tetemes mennyiségűt elköltöttünk a király pénzéből. Az a pletyka járja amúgy, hogy a polgármester visszaakarja hozni a szeretőjét a halálból. A pap, a varázsló segítségével megtisztította a kristályokat és kiderítették mire jók.

Ezenfelül kiderült, hogy mi célt szolgáltak az isteni szimbólumok a barlangban. Egy másik síkra nyíló térkaput voltak hivatottak bezárni – régebben ezt maguk a mágikus obszidiánok tették meg, ezek pótlására került oda tíz különböző isten jelképe (még jó, hogy már korábban is tudtuk, hogy különbözőek). Régi mondák és történetek szerint egy (vagy több, hordát is említett néhány szöveg) sokfejű bestia, aki érintés nélkül is megölt kalandozókat, jöhet(ett) át rajta. Reméljük hogy még nem tette meg…

A Pelor templom a helyi gyógyítás kánaánjává vált, köszönhetően a gyógyító erővel bíró kristálynak és a püspökasszony gyógyító kenőcsének. A város másik két templomáról azonban nincs információnk. Viszont azt tudjuk, hogy mind St. Cuthbert, mind Pelor papok tűntek el az utóbbi időben. A kereskedőt elküldtük a szekerünkkel a fővárosba, ahol elmondása alapján borzasztó a helyzet.

Ezután elindultunk a temetőben található kripta csapóajtóval zárt földalatti élőhalottakkal teli titkos alagút rendszerébe. Juhúú! :3

Comments

rickeyrat

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.